Ги Менуваме

Стандарите

На Виното

Добредојдовте во Венец. Местото каде авантурата за производство на вино започнува на секоја лоза, на секоја гроздобер, па дури и во дизајнот на секое шише. Сето тоа ние го прославуваме преку нашата колекцијата на вина.

Wine Yard

Приказната позади Венец.

Винаријата Венец произведува вино од 1952 година. Сите наши вина сè уште се прават рачно, а ние користиме различни рафинирани техники. Ние правиме вино 50 години и сè уште правиме вино со душа.

Од каде доаѓа секое шише?

Секое шише вино во Винаријата Винец е внимание на деталите, покажувајќи не само врвно грозје што се користи во процесот на производство на вино. Но, посветеноста кон совршенството. Нашата опсесија е да постојано се подобруваме, А, приоритет е да се донесе квалитетно вино на секого.

Произведено од природни состојки, без ништо неприродно.

ТИП

Вранец 1Л

Година

2018

Цена

115 ден

Еколошки Произведено

Рачно Произведено

Грозје од долината без облаци.

Меѓународно Наградувано

Повеќе од само вино.

Секоја капка вино од Винаријата Венец е насочена кон создавање не само на вино. Ние се обидуваме да направиме уникатно искуство за секоја капка. Тоа е она што не прави различни! Вино што може да го трансформира моментот за вас и оние со кои уживате.

Настани во Венец

Што се случува во Венец

Роденден на Венец

14 Февруари

Ноќта на Неготино

19 Септември

Свети Трифун

26 Ноември

mk_MKMacedonian