Оваа е Приказната

Позади Нашето Вино

Venec Winery has been making wine since 1956 and is still using classic techniques. Venec uses a variety of handcrafted, refined techniques without changing what they have done for 50 years. Wine has always been made with care and a soul.

Нашата Приказна

Нашата визија за виното

Визијата на Венец е да создаде вина кои е пријатно искуство. И ги Оживува вашите сетила со подобрување на аромите и текстурите, притоа откривајќи го уникатното грозје.

Кире Ристов

Главен Енолог

Да се создаде прекрасно вино, совршено за секого, не е лесна задача. Затоа, ние внимателно ги избираме најдоброто грозје и го ферментираме користејќи го најпрефинетиот начин да создадеме искуство што ќе го запаметите.

Луѓето

Тимот позади Венец

Ова е тимот кој стои зад винаријата Венец. Тимот што го претвора грозјето во меѓународно признати вина што ве оставаат воодушевени.

Mr. Jancev Ilija

General Manager

Ristov Kire

Winery Manager

Tasheva Nikolina

Oenologist

Bojkova Jordanka

Oenologist, Chief Of Laboratory

Jancev Vlatko

Commercial Department

Danov Dragan

Commercial Department

Jancev Gjorgji

Commercial Department

Janceva Aleksandra

Financial Department

Процесот

Од фарма до шише. Вака оди сè.

Стартот

Берење на грозје.

Почетокот на виното

Дробење на грозјето.

Вино во правење

Ферментирајте го грозјето во вино.

Создавање совршенство

Стареење на виното.

Конечниот производ

Флаширање на виното.

mk_MKMacedonian